30 Eylül 2014 Salı

Karton Çanta

Hayatın ilerlemesi ile paralellik gösteren gelişmeler bireylerin hayatlarını hem kolaylaştırmakta hem de daha hoş bir görünüm sağlamaktadır. Bu materyaller pek çok farklılıkla karşımıza çıkabilmektedir. İşte bunlardan bir tanesi de karton çanta olarak bilinmektedir. Bireyler hem ürünlerini taşırken aynı zamanda kaliteli bir çanta ile daha hoş görünebilmektedir.
karton çanta tasarımı
Karton çanta baskı fiyatları
        Son yılların en etkili reklam aracı olan karton çantalar alışveriş yapılan mağazalardan veya marketlerden alınan ürünün içine koyulduğu baskılı metaryaller olarak bilinmektedir. Üzerinde firma amblemi ve iletişim bilgileri olduğundan cadde ve sokaklarda aynı zamanda firma sahibininde reklamı yapılmaktadır. Karton çantalar diğer poşet benzeri ürünler gibi tek kullanımlık değildirler. Kullanma süreleri uzun olduğundan etkili reklam araçları olarak daha sık tercih edilmektedirler. Karton çantalarda tasarım bir hayli genişdir. Fazlaca kullanılan modelleri olsada müşterinin isteği üzerine şekillenmektedirler. Genelde kroma karton, kraft karton ve kuşe kağıttan imalatı yapılmaktadır. Kalın gramaj kağıtların kullanılma nedeni çantanın daha dayanıklı olmasından kaynaklanmaktadır. En uygun maliyetli olan karton çantalar ise kroma kartondan yapılmakta olup bu kartonun dış yüzeyi beyazdır. İçi ise, gridir ve baskı yapılamaz. Fakat burada unutulmaması gereken şey, çantanın içine girecek olan ürünün ağırlığı olarak dikkat çekmekte ve buna göre de kağıt seçilimi yapılmaktadır.
Karton çantalar baskıya girmeden önce çantanın açık hali ortaya çıkarılıp bu noktada baskıya girer ve ofset baskı yapılmaktadır. Eğer, karton çantanın her iki tarafında da baskı varsa, diğer tarafa vernik atılarak baskının diğer tarafa geçmesi önlenmektedir. Kağıdın kesimi yapılır ve yapıştırma işlemi varsa o yapılarak kurumaya bırakılır. Daha sonra sap olarak ne kullanılıyorsa o malzeme yerine yerleştirilerek karton çanta  imalatı bitirilmektedir. Özel tasarımlar, diğer firmalar ile rekabet etmenize ve fark yaratmanıza neden olacağından basım tesisi çok dikkatli seçilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder